У зоні АТО загинув всесвітньо відомий оперний співак Василь Сліпак.

 

Речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко підтвердив факт загибелі українського військового, відомого у світі оперного співака Василя Сліпака.

 

Про це він написав на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

«На превеликий жаль, підтвердилася інформація про загибель Василя Сліпака у районі проведення АТО. Це сталося сьогодні вранці, 29 червня, поблизу селища Луганське Бахмутського району Донецької області. Тіло загиблого доставлено у морг м. Бахмут. Військове командування висловлює співчуття рідним та близьким загиблого Героя», - написав Андрй Лисенко.

 

У Львівській міській раді, у свою чергу, повідомили, що загиблого поховають у Львові.

 

«Василя Сліпака, який з перших днів Революції Гідності захищав права свого народу і добровольцем пішов воювати у зону АТО, поховають у Львові на Личаківському кладовищі»,- зазначили у міській раді.

 

Дати похорону наразі не називають, оскільки вирішується питання щодо перевезення тіла загиблого на малу батьківщину та тривають узгодження з рідними героя.

 

Громада Львова висловила свої співчуття рідним та близьким загиблого.

 

Василь Сліпак був вихованцем і солістом Львівської хорової капели «Дударик», закінчив консерваторію (зараз - Музична академія ім. М. Лисенка). У 14 років юний вокаліст побачив Канаду і Америку, виступив у Карнегі-хол. У нього виявився рідкісний голос - контр-тенор. Таких всього два в Україні. Для нього писали пісні. Ще студентом він виграв конкурс у французькому місті Клермон. Після цього два роки їздив до Франції, співав там, аж поки в 1996 році йому не запропонували залишитися там назавжди - на фестивалі Моцарта у Франції йому запропонували контракт. Він зробив серйозну сольну кар'єру в Європі. Також проходив до фіналу конкурсів у Будапешті, Лос-Анджелесі, Нью-Йорку та Парижі. Він співав на «Радіо Франс», в турне по країні і за кордоном.

 

Василь Сліпак прожив у Франції 19 років, співав у паризькій Гранд-опера, проте з початком Революції Гідності кинув європейську кар’єру та повернувся в Україну. Після Майдану став волонтером, а згодом пішов воювати в 7-й окремий батальйон ДУК. Обрав собі позивний «Міф» - скорочення від Мефістофель зі своєї улюбленої опери «Фауст».

 

Загиблому було лише 42 роки.

 

 

29.06.2016