Єврейський цвинтар перетворять на меморіальний сквер.

 

У Коломиї відбулись громадські слухання щодо облаштування єврейського меморіального кладовища на вулиці Чехова. Більшістю голосів вирішено змінити цільове призначення землі з цвинтара на сквер, повідомили у Коломийській міськраді.

 

Учасникам слухань представили проект благоустрою території на вул. Чехова, запропонований єврейською громадою. Голова громади – Яків Заліщикер – на слуханнях не був.

 

Присутні передусім пропонували не обгооджувати територію колишнього єврейського цвинтаря, а зробити її доступною для всіх містян, перейменувавши на парк або сквер.

 

Деякі з учасників заявили, що наразі на часі вшанування і створення меморіалу Героїв Небесної Сотні, а дехто заявляв, що на території, про яку йшлося на слуханнях, була Пластова алея.

 

Член виконкому міськради Олександра Базюк запропонувала встановити меморіали на алеї, адже там були могили сімох цадиків.

 

Зрештою, 71 присутній проголосували за те, аби рекомендувати міській раді змінити цільове призначення землі з «меморіального цвинтаря» на «меморіальний сквер», доручити відділу архітектури та містобудування розробити проект благоустрою площею 1,4 га під меморіальний сквер, винести проект благоустрою на громадське обговорення.

29.06.2016