Британські ринки в понеділок, 27 червня, відкрилися падінням.

Фунт стерлінгів теж продовжив знецінюватися, незважаючи на заяви міністра фінансів Великої Британії Джорджа Осборна про стабільність економіки країни.

 

 

«Британія готова з позиції сили протистояти тому, що нам готує майбутнє», – запевнив Осборн в понеділковому телезверненні за підсумками четвергового референдуму. Він спробував заспокоїти ринки, схвильовані перемогою противників членства в ЄУ. При цьому міністр визнав, що економіці країни неминуче доведеться пристосовуватися до нової реальності.

 

Британська валюта зразу ж після відкриття Лондонської валютної біржі торгувалася на позначці 1,35 долара , потім опустилася до $1,34, тобто на два відсотки нижче за рівень попереднього закриття в п'ятницю. Тоді фунт продемонстрував 30-річний мінімум щодо американської валюти, втративши в ціні відразу майже 10%. Щодо єдиної європейської валюти фунт «просів» на 1,2% до рівня 1,28 євро за фунт.

 

Індекс Лондонської фондової біржі FTSE 100  відкрився зниженням на 0,8% – повідомило видання MarketWatch. Нагадаємо, що в п'ятницю падіння FTSE 100  досягало 8%.

 

У понеділок продовжили падіння й світові ціни на нафту на тлі рішення британських виборців полишити Європейську Унію. На ранкових торгах нафта West Texas Intermediate подешевшала на 26 центів до 47,38 долара за барель, а нафта Brent – на 15 центів до 28,26 долара за барель. Загалом же вартість обох марок обвалилася майже на 10 відсотків з початку червня, коли «чорне золото досягло своєї рекордної ціни за 2016 рік.

27.06.2016