Уже понад три мільйони британців виступають за повторний референдум.

Про це свідчить кількість підписів (станом на ранок неділі, 26 червня) під петицією на відповідному урядовому порталі Великої Британії з вимогою вважати результати четвергового референдуму нечинними.

 

 

«Ми закликаємо уряд застосувати правило, яке передбачає, що якщо за те, щоб залишитися, або за те, щоб вийти, проголосують менше 60% за явки менше 75%, то повинен бути призначений ще один референдум», – йдеться в зверненні.

 

Петиція, автором якої є громадський активіст-євроетузіаст Вільям Олівер Гілі,  надзвичайно стрімко набувала популярності. Вже за кілька годин від своєї появи в інтернеті її підписали понад 100 тисяч осіб, чого цілком достатньо для розгляду документа парламентом.

 

Нагадаємо, що для участі в голосуванні на референдумі 23 червня зареєструвалося понад 46,5 мільйонів  британців. Прийшли на дільниці й проголосували понад 33,5 млн осіб. Тобто фреквенція становила 72,1 відсотка. Це є найвищим показником у виборчої активності у Великій Британії за останні 20 років. Водночас активісти-прихильники членства країни в Європейські Унії, резонно зауважують, що абсолютно нелогічно, коли насправді лише 37,4% електорату, визначають стратегічний геополітичний процес у країні. 

26.06.2016