Луценко попросив місцевих активістів не вказувати, кого і куди йому призначати.

 

Юрій Луценко пояснив, чому на посаду головного прокурора Львівщини обрав людину, яка працювала у прифронтовій  смузі – на Луганщині і яка не пройшла через громадське обговорення, пише "Високий Замок".

 

«Закон України делегує мені особисто відповідальність за таке призначення, а відповідно і право його робити. Моя відповідь громаді, яка вимагає узгоджувати з нею призначення прокурора: ні президент, ні депутати, ні громадські організації не можуть диктувати, кого я маю призначити. Пропоную громаді зрозумілий алгоритм діяльності – я готовий чути, реагувати на кожен факт, кого треба зняти. Але не буду чути, кого і куди треба призначати», – сказав Юрій Луценко.

 

Він додав, що ті громадські активісти, які надаватимуть не пустослівні факти порушень прокурорів Львівської обласної прокуратури, увійдуть до складу громадської ради прокуратури, а на активістів «на емоціях» ніхто не реагуватиме.

 

Новий прокурор Львівщини Юрій Кістяківський пообіцяв найближчим часом оприлюднити свою декларацію про доходи і налагодити співпрацю з громадськими організаціями.

 

Як повідомляв Z, активісти висували ультиматуми поепредньому прокурору області Віталію Мякішеву, проте жодного компромату на нього не оприлюднили. У "Народному контролі" тоді заявили, що така поведінка деяких активістів – бажання показати «хто вдома господар».

 

До слова, Віталій Мякішев повернувся на свою попередню посаду – заступника прокурора Житомирської області.

 

 

16.06.2016