Директор стадіону «Арена Львів» подав у відставку.

 

Директор стадіону «Арена Львів» Денис Ринський розірвав угоду з Міністерством молоді та спорту, звільнившись з посади, передає Zaxid.net.

 

«Восьмого червня я розірвав угоду, що була розрахована на п'ять років, за власною ініціативою. Причиною стало те, що я не справився зі своїми обов'язками. Головні претензії щодо моєї діяльності полягали у тому, що керівництво "Арени Львів" не змогло забезпечити відповідний рівень організації матчів у травні 2016 року. Зокрема, голова ЛОДА Олег Синютка направив звернення у Міністерство  молоді та спорту України щодо мого звільнення із посади директора стадіону "Арени Львів". Він арґументував це рішення нездатністю забезпечити лад на стадіоні під час проведення офіційних матчів. Я вирішив не чекати рішення з Міністерства і вчинив як в армії — подав у відставку, оскільки не справився зі своєю роботою», — розповів Денис Ринський.

 

У зверненні голови ЛОДА до Міністерства молоді та спорту щодо незадовільної роботи Дениса Ринського йшлося про три матчі, які відбулись у травні 2016 року. Тоді на матчах трапилася низка порушень. Зокрема, фани обох команд палили фаєри і кидали їх на поле.

 

«Піротехніку не ми придумали — це частина футболу. Із цим не можуть справитися у всьому світі. В Україні до цього додається недосконале законодавство, яке не передбачає суворих покарань для порушників на стадіонах, а також слабка робота футбольних клубів у цьому напрямку. Я сам неодноразово звертався до вболівальників не палити піротехніку на "Арені Львів", оскільки стадіон просив ФІФА зняти дискваліфікацію від 2013 року. На фіналі Кубку України охорона стадіону вилучила 100 одиниць піротехніки, однак це не допомогло уникнути порушень під час матчу», — додав Денис Ринський.

 

Екс-директор стадіону зазначив, що керівник Міністерства молоді та спорту України Ігор Жданов не звертався до нього з проханням подати у відставку. Якби діяльність Дениса Ринського не розкритикував голова ЛОДА Олег Синютка, він би залишився на своїй посаді.

 

«Олег Синютка особисто переймався усіма матчами, які відбувались на стадіоні "Арена Львів". Він сам доклав не мало зусиль для того, аби стадіон вийшов на той рівень, на якому він є зараз. Тому зауваження Олега Синютки були дуже вагомими для мене і стали підставою для того, аби я подав у відставку. Мені прикро, що так сталося. Однак я залишаю стадіон як повноцінну структуру, яка працює злагоджено та успішно, яка має дуже багато проектів — спортивних, ділових і розважальних», — зазначив Денис Ринський.

 

Денис Ринський був директором львівського стадіону від серпня 2014 року до червня 2016 року. За час керівництва Дениса Ринського стадіон «Арена Львів» вперше вийшов у плюс, зокрема й через те, що з літа 2014 року на львівській арені виступає ФК «Шахтар». Також під час керівництва Дениса Ринського на «Арену Львів» повернулись «Карпати», які зараз перебувають у процесі підписання річного договору зі стадіоном на наступний сезон.

15.06.2016