Літинський виграв суд проти Ситника.

 

Викладач та активіст Святослав Літинський виграв черговий судовий процес з державними органами влади, цього разу – у НАБУ, що намагалось затягнути і закрити справу, передає iPress.ua.

 

«Визнати протиправним ненадання Національним антикорупційним бюро України Літинському Святославу Володимировичу автентичного перекладу державною мовою виступу Директора Бюро», — йдеться у рішенні суду.

 

«Вважаю позицію НАБУ контрпродуктивною. Ви не МВС України, ви не Арсен Аваков, ви новий орган, який має працювати за новими правилами», — зазначив Святослав Літинський.

 

У позові Літинський просив суд зобов'язати Національне антикорупційне бюро України надати йому автентичний переклад державною мовою виступу Артема Ситника, розміщеного на офіційному сайті НАБУ 15 березня цього року. Йдеться про онлайн-конференцію, яку голова НАБУ провів російською мовою.

 

«НАБУ шість разів відмовило мені в наданні перекладу з іхнього сайту. Публікувало інформацію іноземною мовою. Тепер каже, що надання інформації українською мовою не передбачено», — заявляв Літинський напередодні на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

 

Як повідомляв Z, аналогічну судову справу Святослав Літинський мав з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим — тоді активіст теж домігся свого.

15.06.2016