Прокурор, звільнений за процедурою люстрації, іде в депутати у 85-му окрузі.

 

Микола Гошовський, який очолював прокуратуру Івано-Франківської області протягом 2005-2011 років, а пізніше був звільнений з аналогічної посади на Львівщині за законом «Про очищення влади»,  балотуватиметься до Верховної Ради на проміжних виборах у окрузі №85 з центром у Калуші, передає Курс.

 

На вибори Миколу Гошовського висунула партія «Патріот», в якій він обіймає посаду заступника голови. Очолює ж політичну структуру ще один прокурор, вихідець зі Львівщини Микола Голомша.

 

Окрім Івано-Франківської обласної прокуратури, Микола Гошовський також очолював Закарпатську, Львівську та Чернівецьку прокуратури.

 

Коли новоспечений кандидат працював на Івано-Франківщині, то за отриманням доходів у 2010 році виявився одним з найбагатших таких посадовців в Україні. Серед обласних колег службовець поступився тільки прокурорам Харківської та Хмельницької областей. Пояснив прокурор це тим, що має високу пенсію, яку відкладає на депозитний рахунок.

 

Наказом Генпрокурора від 23 жовтня 2014 року Миколу Гошовського звільнено з посади прокурора Львівської області відповідно до закону "Про очищення влади". 

08.06.2016