Міґрантів в ЄУ заборонили кидати за ґрати за нелегальний перетин кордону.

Таке рішення ухвалив суд Європейській Унії, який дислокується  в Люксембурзі, за підсумками розгляду звернення Касаційного суду Франції.

 

 

Французький суд вимагав роз'яснень у справі однієї громадянки з Гани. Жінка за чужими документами намагалася в'їхати з Бельгії до Франції, але була затримана й поміщена під варту французькими правоохоронними органами.

 

Тепер же, згідно з законами Європейської Унії, незаконний в'їзд нелегального міґранта з однієї держави ЄУ в іншу не може слугувати підставою для запроторення порушника під варту. Відповідні інстанції, котрі діють на території держави в'їзду мігранта в ЄУ, повинні ухвалити рішення про депортіцію його назад в ту країну, з якої він прибув.

 

У даному випадку французькі правоохоронці не мали право позбавляти волі порушницю, а відповідні інстанції повинні були ухвалити рішення про депортацію жінки до Гани.

 

Також суд в Люксембурзі попередив, що біженці, котрі перебувають під депортаційним арештом до видворення з ЄУ, не повинні утримуватися спільно з особами, котрі відбувають покарання за кримінальні злочини.

08.06.2016