Грибовицьке сміттєзвалище тліє далі, а на Стрийському сталась пожежа.

 

Сьогодні, 7 червня, після півночі на міському сміттєзвалищі у Стрию Львівської області виникла пожежа, повідомили в департаменті цивільного захисту Львівської облдержадміністрації.

 

Загорання не розповсюдилось на велику площу, його ліквідували за 2 години.  За повідомленням департаменту, постраждалих під час пожежі немає. Її загасив один пожежний розрахунок ДПРЧ – 8.

 

Загасити повністю Грибовицьке сміттєзвалище не вдається, зі слів рятувальникв, воно тлітиме ще місяцями, передає Громадське.

 

«Саме горіння відбувається всередині гори, тому ми можемо бачити тільки тління…а тління триватиме місяці», — сказав речник ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев.

 

Також він повідомив, що рятувальники зараз призупинили пошукові роботи через загрозу зсуву сміття.

 

«Фактично зараз нам залишається лише спостерігати, як відбувається зсув. Зарадити йому неможливо, зупинити цей процес неможливо, залишається тільки спостерігати», — пояснив Віталій Туровцев.

 

Як повідомляв Z, 30 травня після обвалу сміття на Грибовицькому сміттєзвалищі загинули троє рятувальників. Тоді ж таки зник і еколог ЛКП «Збиранка», який міг бути в зоні обвалу.

07.06.2016