На території "Львівводоканалу" буде станція перевантаження сміття для вивезення його в сусідні області.

 

На очисних спорудах ЛМКП «Львівводоканал» на вул. Пластовій у Львові буде обладнаний майданчик для перезавантаження міського сміття для вивезення його з міста, написав Андрій Садовий на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

«На очисних спорудах на Пластовій буде перезавантажувальна станція - рішення комісії з надзвичайних ситуацій. Сміття буде перезавантажуватись з малих на великі машини для транспортування на дальші відстані. «Полігон в межах міста» - це фейк», – написав він.

 

Таке рішення ухвалила комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на засіданні сьогодні.

 

Раніше окремі депутати міськради поширили соцмережами інформацію про те, що міськрада таємно готує новий полігон для сміття у Львові на Пластовій.

 

Інформацію про перезавантаження підтвердив і директор ЛМКП «Львівводоканал» Валентин Вольський.

 

«Майданчик на очисних спорудах тимчасово використають для перезавантаження сміття. Планується реконструкція, готується спеціальний майданчик для проведення цих робіт», – сказав він.

 

Окрім того, комісія з техногенно-екологічної безпеки розглядала варіант вивезення сміття зі Львова в сусідні області.

 

Також було прийнято рішення спрямувати кошти з бюджету міста на охорону полігону у Грибовичах та для перевізників як компенсацію за додаткові витрати на вивезення сміття, додали в ЛМР.

 

Як повідомляв Z, у Львові виникли проблеми з вивезенням сміття, оскільки Грибовицьке сміттєзвалище закрите через трагедію.

 

 

06.06.2016