FIFA висунула фінансові претензії своїм колишнім керівникам.

Міжнародна федерація футболу оцінила збиток, заподіяний діями трьох її колишніх топ-менеджерів, у 79 мільйонів швейцарських франків (у перерахунку близько 80 мільйонів доларів).

 

 

На таку суму незаконно збагатилися екс-президент FIFA Йозеф Блаттер, колишній генеральний секретар FIFA Жером Вальке і Маркус Каттнер, який обіймав посаду фінансового директора Міжнародної федерації футболу, повідомляє видання Neue Zürcher Zeitung.

 

Про це йдеться в заяві FIFA, оприлюдненій у п'ятницю, 3 червня, з покликом на результати внутрішнього розслідування. «Існують незаперечні докази, які доводять, що троє зазначених екс-чиновників, координуючи свої дії, намагались збагатитися, щорічно підвищуючи собі зарплатні, виписуючи собі премії за проведення Кубків світу, а також іншими способами», – наголошується в документі.

 

Також у заяві йдеться про незаконні перекази коштів різним особам, котрі фіґурують тепер у корупційних скандалах.

 

Всі докази були передані генеральним прокурорам США і Швейцарії, які провадять розслідування справи про корупцію у FIFA.

 

Напередодні в штаб-квартирі FIFA  у Цюриху швейцарська поліція вчинила обшуки й вилучення документації. Ці заходи були здійснені в межах антикорупційного розслідування, головним фіґурантом якого є Блаттер, відсторонений від футбольної діяльності на 6 років. У вересні 2015 року генеральний секретар Вальке був висланий у безстрокову відпустку, а потім відсторонений від футбольної діяльності на 12 років. Після Вальке тимчасовим виконувачем обов'язків генсека організації був Каттнер. Проте і його 23 травня було відсторонено від роботи. 

03.06.2016