Садовий пояснив, чому не збудував сміттєпереробний завод, і запропонував додатковий дохід громаді, що захоче мати в себе новий полігон ТПВ.

 

Для громади, яка захоче мати додатковий дохід, вигідно, щоб на її території будували нове сміттєзвалище. Адже воно дозволить створити декілька сотень нових робочих місць, заявив міський голова Львова Андрій Садовий, передає ЗіК.

 

«Дуже хочу і надіюсь, що обласна влада максимально зреагує і запропонує місту ділянку під будівництво нового сучасного полігону. Усі пропозиції, які ми отримували раніше, на превеликий жаль, не були підтверджені, коли мова йшла про конкретику у розмовах з місцевими, коли ми передивлялися документи. Думаю, що і пан Ганущин, і Олег Михайлович Синютка прекрасно розуміють суть проблеми», – заявив Андрій Садовий.

 

Він додав, що вирішено створити робочу групу з представників обласної ради та адміністрації, міської ради. У понеділок відбудеться її перше засідання.

 

«Це буде великий комплекс найсучаснішого рівня, який створюватиме декілька сотень нових робочих місць. Тому це дуже вигідно для громад, які захочуть мати додатковий дохід. Плюс ми готові допомогти із рекультивацією існуючих полігонів, які у них є», – поділився очільник Львова своїми уявленнями про сміттєзвалище.

 

Також Андрій Садовий пояснив, чому сміттєпереробний завод досі не збудований.

 

«Дорікають ті політики, які робили все можливе, щоб це не було збудоване. Якраз вони і їздили минулі роки по тих населених пунктах, з якими ми домовлялися про новий полігон, і переконували людей: "Не пускайте їх, бо матимете другі Грибовичі". Мені десять років дорікають за всі проблеми міста. Я йшов на посаду міського голови, щоб вирішувати проблеми. Розумію, що зараз буде багато штучних проблем, щоб примусити мене грати під чиюсь дудку. Я маю одного господаря – громада міста Львова», – прокоментував міський голова.

03.06.2016