За минулий тиждень євроскептики скоротили своє відставання від опонентів, котрі виступають за продовження членства країни в Європейській Унії, з 13% до 5%. Про це свідчать результати останнього опитування громадської думки, яке здійснила соціологічна служба ORB.

 

 

Тож, як повідомило британське видання The Daily Telegraph, під цей момент прихильники подальшого членства в ЄС становлять 51% населення країни, а прихильники Brexit – 46%.

 

На думку Лінтона Кросбі – колишнього керівника передвиборчого штабу прем'єр-міністра Великої Британії Девіда Кемерона, такі результати говорять про те, що британці чимраз більше занепокоєні міґраційною проблемою і здатністю Сполученого Королівства контролювати свої кордони. Так, 52 відсотки опитаних висловили думку, що Brexit мав би позитивні наслідки для імміґраційної системи країни.

 

А сам Кемерон останніми днями зазнає критики від своїх-таки однопартійців. Прем'єра звинувачують у тому, що він не виконав обіцянок обмежити імміґрацію до Сполученого Королівства.

 

Минулого тижня національна статистична служба Великої Британії повідомила, що міґраційний приріст досяг рекордного рівня. Організація спрогнозувала зростання чисельності населення країни на чотири мільйони осіб за рахунок міґрантів.

 

Нагадаємо, що референдум щодо подальшого членства Великої Британії в ЄУ відбудеться 23 червня цього року.

31.05.2016