Добровольці АТО пікетували облраду з вимогою визнати їх учасниками бойових дій.

Сьогодні, 31 травня, під будівлею Львівської обласної ради зібрались кілька десятків бійців з «Айдару», «ОУН», «Правого сектору» та «УДА». Воїни зазначають, що хоч Верховна Рада досі не ухвалила закону, який визнав би їх учасниками збройного конфлікту на сході України і дав можливість отримувати пільги, учасниками АТО їх можуть визнати на обласними рівні. Як повідомляв Z, таке рішення вже ухвалили депутати Івано-Франківської обласної ради.

 

«Зараз держава не опікується добровольцями, тому ми починаємо знизу, ми просимо депутатів Львівської обласної ради, щоб вони взяли на себе ініціативу і визнали факт, що на території Львівської області є добровольці, що їх сотні і ними також потрібно займатися. На Івано-Франківщині рішенням облради надано статус людям, тобто визнано факт і з обласного бюджету починають виділяти кошти для надання певних пільг. В Україні діє закон про статус ветеранів війни, який реґламентує процедуру надання пільг і їхні розміри, але він поширює дію на офіційних працівників ЗСУ, а щодо добровольчого руху законодавець не просунувся», – зазначив громадський активіст Ярослав Мандрук.

 

З такими вимогами учасники пікету, тримаючи національні пропори, зайшли до сесійної зали облради. Їхньому представнику надали можливість з трибуни звернутися до депутатів, а голова ЛОР Олександр Ганущин прийняв звернення.

 

31.05.2016