У філармонії відбудеться творчий вечір Ігоря Калинця з нагоди 77-річчя поета.

 

9 липня українському поету, прозаїку, почесному доктору Львівського національного університету імені Івана Франка Ігорю Калинцю виповниться 77 років. З цієї нагоди у неділю, 29 травня, напередодні дня народження, поет запрошує своїх друзів, львів’ян та гостей міста до Львівської обласної філармонії на літературно-музичну зустріч, повідомили в прес-службі філармонії.

 

Як розповів Ігор Калинець, у першій частині вечора відзначатимуть 50-річчя виходу у світ першої друкованої збірки поета –  «Вогонь Купала», написаної перед його ув'язненням (видавництво «Веселка», 1976). На той час цю збірку видавали майже нелегально, адже Ігор Калинець був під пильним наглядом за участь в дисидентсько-самвидавному русі в Україні. Книга була заборонена у Західній Україні та лише незначним накладом реалізовувалася у Східній Україні.

 

У другій частині літературно-мистецького вечора Ігор Калинець декламуватиме свої пізні поезії 70-х рр., коли поета було засуджено на шість років ув'язнення суворого режиму й три роки заслання.

 

Завершиться вечір творами відомих композиторів та піснями  на ранні поезії Ігоря Калинця.

 

Початок: 20:00.

 

27.05.2016