Володимир Путін нацьковує одну на одну країни Європи.

Про це заявив Ґі Вергофстадт – екс-прем'єр Бельгії і чинний голова фракції лібералів в Європарламенті – в інтерв’ю радіо Deutsche Welle.

 

 

«Він (Путін – Z) підживлює цілу низку криз. Наприклад, йому не подобається, що в Європі існує єдина енергетична політика, йому не подобається ідея посилення енергетичної співпраці між європейськими країнами. Він підтримує екстремістські партії в Європі, які виступають проти ЄУ. Очевидно, що мета політики Путіна – фінансувати ті сили, які критикують Євроунію. Ну, наприклад, Ле Пен у Франції», – зазначив Ґі Вергофстадт.

 

Колишній прем’єр-міністр Бельгії розповів, що Кремль дуже уважно стежить за всіма суперечками між країнами-членами європейської Унії, щоб потім розіграти їх на свою користь. «Деякі країни, наприклад, Італія: кажуть: "Діймо акуратніше з санкціями проти путінського режиму і Росії». А він – Путін – це чує, він це відчуває! Він чудово розуміє, що 28 країн-членів ЄУ насправді не об'єднані. І він це використовує, нацьковуючи нас між собою. Наприклад, поки ми вирішуємо питання про санкції щодо Росії, пан Орбан укладає з Путіним енергооборудку в інтересах Угорщини», – пояснив Ґі Вергофстадт.

 

На його переконання, у ЄУ повинна бути спільна зовнішня політика, оборонна політика. Допоки цього не буде, Москва, за його словами, робитиме з Європою все, що забажає. 

25.05.2016