Технології на марші

У нашому світі нічого не відбувається просто так. В цьому нас переконують засоби масової інформації, відомі широкому загалу люди та бабці, які сидять біля палісадників і знають все.

 

Марш тижня

 

 

«Не можу не сказати декілька слів щодо сьогоднішнього маршу в Києві. Першими з'явилися ці картинки на російському телебаченні — шини, петарди, повідомлення щодо поранених поліцейських, поранених громадян. Ці картинки розповсюджуються, і навмисно підіграються картинки про те, що сьогодні нібито намагаються дестабілізувати ситуацію в державі. Ще раз наголошую, це абсолютно чітка позиція — військового шляху до повернення Донбасу не існує», — так казав президент Петро Порошенко щодо маршу бійців «Азова».

 

Сам марш був ефектним з погляду технології і логічним з погляду всього, що відбувається. Хлопці в камуфляжі за допомогою піротехнічних засобів пояснювали, що гіпотетичні вибори на окупованих територіях Донецької і Луганської областей є зло, а тому вони їх не допустять. Фаєри летіли в небо, протестувальники говорили про свої переконання, правоохоронці поводилися чемно.

 

Таких заходів буде в найближчому майбутньому ще чимало. І буде дуже нецікаво, коли вони з технології перетворяться у реальні дії.

 

Перейменування тижня


 

Назва міста Дніпропетровськ є недоречною. Місцеві мешканці ніколи цей населений пункт не називали повністю (казали «Дніпро», і того вистачало), але тепер є громадяни, які з'їдять свою праву ногу, аби довготелеса назва з використанням прізвища радянського чиновника залишилася на карті країни. Арґументів консерватори не мають, але користуються непереборним словосполученням «бо так».

 

«Дніпропетровськ» звучало кострубато. Зрештою, в Новій Зеландії є містечко з назвою Тауматауакатангіангакоауауотаматеатурипукакапікімаунгахоронукупокануенуакітанатаху, і там живуть люди, і якось вони його вимовляють. Але «Місце, де Таматеа, людина з довгими гомілками, відомий горопожирач, який рухав горами, підіймався на них і ковтав їх, грав на флейті для своєї коханої» (переклад багатобуквеної новозеландської топоніміки) приємніше сприймати, ніж місто Петровського. Той чоловік не рухав гори, він просто санкціонував голодомор в 1930-х. Арґументів проти нього аж задосить.

 

Утім росіяни таки придумали арґумент, який вже є геть непоборним. РФ готова внести зміни в свої картографічні джерела і бази даних, що стосуються перейменування Дніпропетровська на Дніпро, «якщо всі витрати щодо міжнародних кодів будуть вреґульовані». Про це заявив міністр транспорту РФ Максим Соколов. «Вони росіяни, це багато чого пояснює», — в якомусь старому фільмі звучала ця фраза, а тепер можна констатувати, що російські вислови — це завжди технологія. Так само, як російський бунт — без сенсу і без пощади.

 

Для людей, які мають проблеми з грошима і переживають, що перейменування населених пунктів є збитковим процесом, нагадаємо, що міський голова Дніпра Борис Філатов заявив, що витрати, пов'язані з перейменуванням міста Дніпропетровськ, становитимуть 700–800 тисяч гривень. 

 

МВФ тижня


 

Представники Міжнародного валютного фонду, які вирішили кредитувати українську економіку, приїздили в нашу країну, щоб зблизька подивитися і зрозуміти, що вони кредитують. Виявилося, що гроші йдуть в тому напрямку, який пасує кредиторам, а МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility — EFF) загальним обсягом $17,5 млрд терміном на чотири роки у березні 2015 року.

 

Перший транш за новою програмою обсягом $5 млрд Україна отримала 13 березня, другий, обсягом $1,7 млрд доларів, — 4 серпня 2015 року. Третій кредитний транш Україна мала отримати восени 2015 року, проте через низку причин політичного, а потім економічного харктеру рішення про виділення коштів було відкладено.

 

Україна і МВФ відновили активні переговори після затвердження нового уряду 14 квітня цього року.

 

Про те, що Україна може отримати третій, обсягом $1,7 млрд, транш кредиту від Міжнародного валютного фонду відразу після засідання Ради директорів фонду — у липні, повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

«У липні можуть прийти гроші. У нас були дуже конструктивні переговори, ми дуже успішно їх провели. Є довіра до уряду», — сказав він. 

 

Тепер будемо шукати технологію, як потім ті гроші віддавати.

 

Технолог тижня

 

 

Члени парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» одноголосно обрали головою фракції народного депутата Ігоря Гриніва. 

 

Цього доброго чоловіка називають одним з найкращих політтехнологів України. Він працював з Віктором Ющенком і Юлією Тимошенко, був у різноманітних партіях, рухах та інших утвореннях. Дотепний Ігор Олексійович може пояснити те, що відбувається, і створити те, що відбуватиметься.

 

Попередній керівник БПП за минулий тиждень побував у Лук'янівському СІЗО, теперішній зі своїми технологічними здібностями має набагато більші перспективи.

 

23.05.2016