Поліція Греції запобігла прориву кордону з Македонією.

Кілька сотень агресивно налаштованих біженці намагалися прорватися крізь прикордонні загородження під селом Ідомені, де стихійно виник табір мігрантів.

 

 

Біженці за допомогою залізничного вагона, який вони використовували як таран, намагалися пробити прикордонні загородження і потрапити на територію Македонії. Грецькі поліціянти застосували сльозогінний газ і спалахові гранати для розгону натовпу – повідомило  в четвер, 19 травня, видання Zeit Online. При цьому значна кількість мігрантів, серед яких були й діти, зазнали уражень дихальних шляхів, викликаних сльозогінним газом.

 

У стихійному таборі біженців в Ідомені протягом кількох місяців перебуває приблизно 11 тисяч мігрантів. Вони продовжують сподіватися на відкриття так званого «балканського маршруту». Нещодавно, аби надати ваги своїм вимогам, вони почали блокували важливий залізничний вузол на кордоні Греції з Македонією.

 

За інформацією грецьких ЗМІ, в таборі діють організовані злочинні угруповання. Відомо, зокрема, що один із залізничних вагонів переобладнано під бордель. Наркодилери з Марокко продають мігрантам в таборі марихуану і гашиш. Грецька поліція не ризикує заходити на території табору, вона охороняє наметове містечко лише по зовнішньому периметру.

 

Мігранти ж, своєю чергою, відмовляються полишити табір і зареєструватися в офіційному приймальному пункті для біженців, сподіваючись, що їм вдасться пробратися до Західної Європи «балканським маршрутом».

19.05.2016