Обама номінуватиме послом в Україні Мері Йованович.

Білий дім оприлюднив перелік номінантів, що їх президент Барак Обама має намір затвердити на низку важливих посад. Зокрема, нинішнього посла США в Україні Джеффрі Пайєтта планують перевести на посаду амбасадора до Греції, а його місце в Києві займе Мері Йованович.

 

Про це ідеться у повідомленні на офіційному сайті Білого дому.

 

Йованович наразі обіймає посаду декана у школі мовних студій в Інституті зовнішньої служби Держдепартаменту (із 2014 року). Була головним заступником помічникаа держсекретаря у Бюро з європейських та азійських справ. Перебувала на посадах посла США у Вірменії (2008-2011) та Киргизстані (2005-2008).

 

Напочатку 2000-х була тимчасовим повіреним в Україні. У 2002 році брала участь у розслідуванні скандалу з продажу українських "Кольчуг" до Іраку. Як тоді повідомляла аґенція УНІАН, Йованович наполягала на достовірності записів Миколи Мельниченка у президентському кабінеті, й наголошувала, що плівки, згідно з яким президент України Леонід Кучма "схвалює продаж Іракові "Кольчуг", є достатньою підставою для перегляду політики США у відношенні України".

 

19.05.2016