Улітку завершиться ремонт двох доріг, що забули, як виглядає асфальт.

Зараз на Львівщині триває ремонт однієї з найгірших доріг області ― Радехів-Червоноград. Для того, щоб експлуатація траси була більш тривалою, для її ремонту використовують нові технології та повністю замінюють основу. Також завершується ремонт ділянки Червоноград-Сокаль, що не знала ремонту від моменту укладання, повідомили у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

 

На дорозі Радехів-Червоноград спочатку тут вистелять основу товщиною 15 см із щебенево-піщаної суміші з додаванням цементу, потім буде укладатися нижній шар асфальтобетону товщиною 6 см і верхній шар щебенево-мастичного асфальту товщиною 5 см, розповіли виконавці робіт голові ЛОДА Олегові Синьтці під час його учорашнього візиту на ділянку.

 

Олег Синютка зазначив, що ямковість на цій ділянці дороги не дає можливості укласти нижній шар, адже 32-кілометрова ділянка Радехів–Червоноград ― одна з найгірших доріг державного значення.

 

Підрядник ― компанія «Автомагістраль-Південь» ― для тривалішої експлуатації дороги в майбутньому використовує нові технології. Всі роботи планують закінчити до кінця літа. А до кінця цього місяця завершать розпушування і облаштування профілю.

 

Загальна вартість ремонту автодороги Броди–Червоноград становить 230 млн грн. Ця дорога ввійшла в перелік автошляхів, які ремонтують за рахунок коштів, що надходять з перевиконання митних платежів.

 

Також на Львівщині ремонтують 10 км дороги Червоноград–Сокаль, яку не відновлювали від самого її укладання.

 

Тут планують регенерувати нижній шар дороги, укріпити основу та облаштувати нижній шар асфальту товщиною 6 см. Ремонт дороги, на який виділили  11 млн грн з обласного бюджету, планують закінчити у червні.

18.05.2016