Джамала отримала звання народної артистки.

Переможець пісенного конкурсу "Євробачення-2016" Джамала отримала почесне звання народної артистки України.

 

Указ про гонорування Сусани Алімівни Джамаладінової підписав президент України Петро Порошенко.

 

"Це фантастична перемога. Ти зробила щасливими величезну кількість людей", – сказав Порошенко на зустрічі з Джамалою, інформує відомча прес-служба.

 

На думку президента, перемога співачки має надзвичайне значення і для українського народу загалом, і для кримських татар, надто ж у переддень 72-х роковин депортації. "Твоя пісня, яка розказує про історію твоєї бабці, її маленьку донечку, історію твого народу – це все так чіпляє за серце", – поділився враженнями президент.

 

Порошенко запропонував Джамалі запретендувати на звання посла доброї волі ЮНІСЕФ. "Важко знайти більш достойну людину, ніж ти", – оцінив Порошенко. Президент дав МЗС доручення підготувати це питання.

 

Джамала ж сказала, що написала пісню, "тому що просто не могла мовчати", "бо дуже довго ця історія була покрита страшними образами в бік кримськотатарського народу, а тепер ще й українців". "Чому це спрацювало, чому так Європа відреагувала? Тому, що коли ти кажеш правду – правдивим голосом і через правдиву музику, – це дійсно немає шансу бути незрозумілим", – вважає Джамала.

 

17.05.2016