Російських легкоатлетів найпевніше не допустять до Олімпіади.

До такого рішення схиляється Рада Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF). Про це в понеділок, 16 травня, повідомило британське видання The Times з покликом на трьох членів IAAF.

 

 

Як наголошується в статті, вимога про відсторонення російських спортсменів від участі в Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро стали лунати ще гучніше після того, як у травні газета The New York Times оприлюднила матеріал, заснований на свідченнях колишнього керівника московської антидопінґової лабораторії Григорія Родченкова. У цьому матеріалі стверджується, що під час зимової Олімпіади в Сочі десятки російських спортсменів вживали допінґ в рамках таємної державної програми.

 

Міністр спорту РФ Віталій Мутко 15 травня перепросив за російських спортсменів, викритих у вживанні допінґу. Проте, сказав він, відсторонення росіян від участі в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро було б несправедливим.

 

Рішення про те, чи допустять російських легкоатлетів на Олімпійські ігри 2016 року, мають ухвалити 17 червня. Доти керівництво Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) мусить переконати IAAF, що воно вжило усіх необхідних заходів щодо поліпшення антидопінґової ситуації і домоглося «зміни спортивної культури».

 

Нагадаємо, що після російського допінґового скандалу IAAF 13 листопада 2015 року ухвалила рішення про призупинення членства ВФЛА в цій організації. Російські легкоатлети втратили право виступати в міжнародних змаганнях, що проводяться під егідою IAAF.

16.05.2016