Міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляєн (Ursula von der Leyen) у вівторок, 10 травня, оголосила про плани розширення кадрового складу Бундесверу.

 

 

«Починаючи з 2017року ми плануємо планомірно нарощувати персонал військових і цивільних структур Бундесверу, підвищувати його міць і розвивати нові навички», – цитує слова Урсули фон дер Ляєн видання Frankfurter Rundschau.

 

На переконання міністра, це «необхідно з огляду на актуальну ситуацією в царині безпеки». Нарощення особового складу відбудеться вперше з 1990 року.

 

Бундесвер, як очікується, за наступні сім років збільшить кількість військовослужбовців на 14,3 тисяч вояків.  Також військове відомство залучить на роботу  4,4 тис. цивільних працівників.

 

Союз військовослужбовців Бундесверу (Bundeswehrverband) привітав плани Міністерства оборони. Голова Союзу Андре Вюстнер (André Wüstner) вважає, що це «правильне рішення, яке сприяє послідовному зміцненню Бундесверу».

 

Після закінчення «Холодної війни» особовий склад німецької армії поступово зменшувався. На даний момент верхня межа чисельності військовиків в Бундесвері, встановлена 2011 року, становить 185 тисяч осіб, залучених до цивільної служби – 56 тисяч осіб.

10.05.2016