Москаль повертається в ОДА.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль наразі має намір залишатися на посаді й у середу виходить із відпустки. Про це повідомляє офіційний сайт голови адміністрації.

 

"Позаяк начальник Закарпатської митниці Володимир Колесніков вийшов із лікарняного й приступив до роботи, я, як і було домовлено на зустрічі з президентом України Петром Порошенком, повертаюся з короткочасної відпустки й починаю виконувати повноваження голови ОДА наступного дня, тобто з середи, 11 травня", – заявив Москаль.

 

Нагадаємо, днями закарпатський намісник оголосив про намір піти з посади через тіньові домовленості про передачу контролю за митницею контрабандистам і корупціонерам. Геннадій Москаль звинуватив у покриванні схем голову Державної фіскальної служби Романа Насірова та прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. У відповідь Гройсман заявив, що не ініціюватиме Москалевої відставки й закликав не вдаватися до мови ультиматумів. Голова уряду також обіцяв Москалеві організувати тристоронню зустріч із Романом Насіровим.

 

І, власне, у вівторок "очна ставка" відбулася. "Наше завдання – спільне: ми маємо навести лад у системі митниці таким чином, щоби усі товари, які перетинають кордон, були розмитнені чесно, без застосування різних підходів, у тому числі заниження митної вартості", – заявив на зустрічі Гройсман, за повідомленням прес-служби.

 

Коментуючи ситуацію на Закарпатті, прем'єр висловив сподівання, що місцева влада та керівництво ОДА візьме на себе повноту відповідальності за порядок на митниці та викорінення так званих сірих і чорних контрабандних схем.

 

10.05.2016