Керівник британського фінансового відомства Джордж Осборн заявив, що «десятки тисяч робочих місць» в Лондоні будуть знищені у випадку виходу країни з Європейської Унії.

 

                                 Джордж Осборн

 

За даними Джорджа Осборна, які базуються на новому аналізі казначейства Об’єднаного Королівства, негаразди передовсім завітають до британського фінансового сектору. Міністр пояснив це тим, що  285 тисяч робочих місць в цій царині безпосередньо пов'язані з бізнесом в Європі.

 

«Це буде катастрофою для бізнесу, інвестицій, робочих місць і доходів. Деякі люди вважають, що руйнування нашої економіки є ціною, яку варто заплатити, але я абсолютно з цим не згоден», – цитує на своїх шпальтах газета The Sun слова Джорджа Осборна.

 

Керівники таких потужних інвестиційно-фінансових інституцій, як HSBC, JP Morgan і Goldman Sachs попередили, що їм, ймовірно, доведеться перенести свої основні офіси на континент, якщо Британія проголосує за вихід з ЄУ.

 

Раніше новообраний мер Лондона Садік Хан заявив, що вихід Британії з Європейської Унії спричинить катастрофічні наслідки для Лондона, оскільки від європейських країн залежить півмільйона робочих місць в місті.

10.05.2016