Працівники електротрансу вимагали людських умов роботи та зарплат.

Учора, 5 травня, працівники ЛКП «Львівелектротранс» пікетували Львівську міську раду з вимогами  своєчасної виплати заробітної плати та проведення відповідної індексації коштів за її затримку, передає Гал-Інфо.

 

Голова Вільної профспілки, що представляє інтереси працівників «Львівелектротрансу», Остап Олексів розповів, що водії трамваїв і тролейбусів позбавлені елементарних зручностей: їм ніде пообідати, туалетів на зупинках також немає.

 

«Приміщення, які в свого часу були для цього пристосовані практично на кожній кінцевій зупинці електротраспорту, нині продані або передані приватним структурам у довгострокові оренди», – сказав він.

 

Також «Львівелектротрансу» бракує запчастин для рухомого складу, що позначається на безпеці пасажирських перевезень  та призводить до необґрунтованого простою електротранспорту.  Важливим фактом порушення норм безпеки є також неналежне утримання колій та контактної мережі, - за деякими оцінкам, до 20% трамвайних колій потребують заміни.

 

До протестувальників вийшов представник міської влади, який прийняв від ініціативної групи звернення до міського голови і пообіцяв з’ясувати ситуацію на підприємстві.

06.05.2016