Сьогодні починається суд у справі патрульних, обвинувачених у перевищенні службових повноважень.

Сьогодні, 27 квітня, у Сихівському районному суді Львова відбудеться перше – підготовче – засідання у справі двох патрульних, яких колишній міліціонер звинуватив у перевищенні службових обов’язків. Правоохоронцям загрожує від 3 до 8 років за ґратами, передає Гал-Інфо.

 

Сторона захисту переконана, що патрульні не заподіяли істотної шкоди заявнику , про що свідчать матеріали досудового розслідування. Отже, немає основного складу злочину, який інкримінують львівським патрульним – ч.1 та ч.2 ст.365 ККУ (Перевищення влади або службових повноважень).

 

Як повідомляв Z, 5 грудня минулого року патрульні помітили на розі вулиць Стрийська–Максимовича автомобіль ВАЗ, що проїхав перехрестя на червоний сигнал світлофора. Коли патрульні зупинили автомобіль, водій заперечив порушення і запевнив, що проїхав на жовтий сигнал та відмовився пред’явити документи. На неодноразові вимоги патрульних не реагував.

 

На місце викликали слідчо-оперативну групу, оскільки водій не дав патрульним можливості переконатись, що документи не підроблені.

 

Коли приїхали слідчі, чоловік поспілкувався із ними, однак документів так і не надав. Пасажирка заважала роботі патрульних і порадила йому поїхати. Після цього він швидко попрямував до автомобіля та намагався сісти за кермо. Чоловіка затримали та доставили у відділ поліції, де встановили його особу. Склали протокол за порушення ПДР. Також у відділі поліції склали адмінпротокол за статтею 185 – злісна непокора законним вимогам патрульних.

 

На захист патрульних виступив керівник патрульної поліції Львова Антон Пузиревський та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

27.04.2016