BBC наполягає, що документальний фільм про падіння літака "Малайзійських авіаліній" на Донбасі є збалансованим та неупередженим, а відповідальність за викривлене подання анонсів покладає на таблоїди.

 

"Газета Sunday Express неправильно інтерпретувала цю програму. На відміну від заголовку публікації, насправді експерти розповіли програмі, що український бойовий літак навряд чи міг збити МН17, тому що такі літаки не можуть літати на такій висоті. Цей неупереджений документальний фільм збалансовано подає різні точки зору, висвітлюючи різні теорії, вибудувані довкола трагедії МН17, включно зі свідченнями за і проти причетності до катастрофи Росії, України та ЦРУ. Фільм так само вивчає в деталях висновки офіційного розслідування цього інциденту Нідерландами, які надають переконливі свідчення, що літак упав через потужний удар ракети земля-повітря", – йдеться в офіційній заяві BBC.

 

У понеділок в російській та українській пресі розтиражували повідомлення з британських газет, згідно з якими автори програми нібито встановили причетність до катастрофи "Боїнга" ЦРУ і спецслужб. А також вийшли на слід таємничого українського Су-25, який нібито стріляв по цивільній мішені.

 

Автор програми Майк Рудін сказав, що то одна з "багатьох різних теорій про те, що ж сталося". "І одна з теорій, котра якраз походить із Росії, полягає в тому, що бомба, або навіть дві, були закладені на борту літака, що виконував рейс MH17. Але це дуже малоймовірно. З уламків лайнера видно, що вплив був ззовні. Тобто все свідчить про те, що це був вибух ракети ззовні, а не пристрою на борту", – каже Майк.

 

Знімальна група провела кілька днів на Донбасі, спілкуючись зі свідками трагедії. "Якщо підсумувати всі розповіді, то їхні свідчення підтверджують офіційну версію: "Боїнг" був збитий "Буком" російського виробництва, випущеним з території, контрольованої повстанцями", – висновує Рудін.

 

Фільм вийде на BBC у серії "Теорії змов" (Conspiracy Files).

 

25.04.2016