Кремль лицемірить: питання поліційної місії вирішуватимуть «ДНР/ЛНР».

Прес-секретар президента Росії Дмітрій Пєсков заявив, що питання про використання поліційної місії ОБСЄ на Донбасі мусять вирішувати самі ватажки сепаратистських рухів.

 

"Питання про деякі поліцейські сили слід узгоджувати в ОБСЄ, без якої конкретно ставити питання навряд чи можливо. А головне, звичайно, це неможливо зробити без урахування думки, без відсутності прямого діалогу з тими "республіками", про розташування на території котрих ідеться", – заявив Пєсков, за повідомленням аґенції "Інтерфакс".

 

Напередодні президент України Петро Порошенко заявив, що спеціальна моніторинґова місія ОБСЄ у нинішньому форматі не може забезпечити виконання безпекових умов. "Ми наголошуємо, що ми маємо запроваджувати нову, спеціальну поліцейську місію, яка зможе забезпечити безпекові кондиції і забезпечити себе", – підкреслив президент, додавши, що оновлена місія мусить бути озброєною.

 

У понеділок на проросійських сайтах з'явилася заява ватажка руху "ДНР" Олександра Захарченка, який сказав, що сепаратисти згодні на проведення моніторинґу місією, та якщо у спостерігачів зауважать зброю, то стрілятимуть на ураження.

 

25.04.2016