Такими виявилися результати опитування, проведеного на  Четвертій міжнародна економічна конференція East forum Berlin, яка завершилася в столиці ФРН у вівторок, 19 квітня.

 

 

Дводенний захід зібрав рекордну кількість учасників – понад 400 політиків, чиновників, бізнесменів з 40 країн – повідомляє радіо Deutsche Welle з покликом на прес-служба форуму. Конференція головним чином присвячена співпраці західноєвропейських країн зі східними партнерами, зокрема, Росією.

 

Під кінець форуму голова Східного комітету німецької економіки Вольфґанґ Бюхелє (Wolfgang Büchele), віце-президент банку UniCredit Джузеппе Сконьямільо і керівниця міжнародного відділу концерну Metro Group Івонн Боллоу репрезентували результати традиційного опитування учасників, які стосувалося в першу чергу відносин Європейської Унії та Росії. Близько 35% опитаних сподіваються на скасування режиму санкції ще цього року, 27,5% – в  наступному, а 38% впевнені, що санкції необхідно зберегти ще на найближчі роки.

 

Відповідаючи на запитання про основні перешкоди для ведення бізнесу в Росії, учасники форуму назвали корупцію, неадекватну державну політику, бюрократизм, протекціонізм і слабку правову систему. Водночас 81% опитаних підтримали створення зони вільної торгівлі від Лісабона до Владивостока, а 70% вважають, що необхідна більш тісна кооперація ЄУ та Євразійського економічного союзу в енергетичній галузі.

 

Еast forum Berlin був організований Східним комітетом німецької економіки, банком UniCredit, концерном Metro Group за участі Федерального об'єднання торгово-промислових палат Німеччини і Федерального об'єднання німецької промисловості. Крім російської проблеми, учасники також обговорили питання тісніших відносини ЄУ і КНР. Вперше такий форум відбувся 2013 року.

20.04.2016