Діаспора пропонує збудувати реабілітаційний центр для військових.

Українська діаспора пропонує побудувати у Львові реабілітаційний центр для воїнів АТО, заявив сьогодні, 5 квітня, президент Світового конгресу українців Євген Чолій, передає Вголос.

 

Євген Чолій запевнив, що діаспора сприятиме будівництву та оснащенню центру, в якому військові зможуть проходити реабілітацію тоді, коли їм необхідно.

 

«Наразі багато українських поранених проходить лікування і реабілітацію в країнах Європи. Створення реабілітаційного центру у Львові вирішило б цю проблему, й учасники АТО мали б можливість лікуватися вдома, у той час, коли їм це потрібно. Бо, наприклад, психологічні проблеми за один раз не можна вилікувати, подекуди військові повертаються до них щороку», – пояснив Євген Чолій.

 

Водночас голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин вважає, що негайна допомога військовим важливіша за довгостроковий проект.

 

«Нині набагато важливіше вкладати кошти в діючі медичні установи, ніж будувати нові з нуля. У Львові вже є чимало закладів, де учасники АТО можуть проходити реабілітацію. Серед них – військовий госпіталь, шпиталь у Винниках, обласна психіатрична лікарня, де є гостра потреба в ремонті та оновленні медичного обладнання. Якщо нам вдасться об’єднати зусилля і не будувати нову установу з нуля, а все-таки вкласти кошти в діючі заклади – відремонтувати один поверх, один кабінет, один спортзал, одну реабілітаційну кімнату, це буде значно більшою допомогою», – пояснив Олександр Ганущин.

 

Євген Чолій вислухав голову обласної ради і запевнив, що пропозиція про будівництво реабілітаційного центру залишається чинною, однак представники української діаспори готові розглянути різні думки щодо поліпшення лікування бійців.

05.04.2016