До Великодня відбудеться VI Фестиваль Писанок.

До Великодня у Львові відбудеться VІ Фестиваль Писанок. На площі Музейній біля Домініканського собору 15 квітня просто неба відкриють Галерею мистецьких писанок, де буде презентовано близько півсотні авторських писанок, повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

 

Подивитись на різноманітні писанки можна буде до 8-го травня.

 

«Фестиваль писанок - це своєрідний арт-проект, у рамках якого відомі митці, аматори, юні майстри, громадські діячі, молодіжні рухи створюють унікальні роботи у формі писанки, Кожна робота – це ідея, мрія та історія. Крім того, щороку у рамках Фестивалю писанок ми проводимо благодійну акцію «Добра справа», у рамках якої збираємо кошти, щоб допомогти тим, хто справді цього потребує»,- розповів організатор Фестивалю Писанок у Львові Андрій Сидор.

 

Цьогоріч кошти збиратимуть для допомоги І дитячому відділенню ЛОДКЛ ОХМАТДИТ. Допомогти можна заплативши за участь у майстер-класах  у Великодній арт-майстерні, придбвши свічку-писанку у Львівській свічковій мануфактурі та мистецьку писанку у Галереї писанок з 15 квітня до 8 травня.

 

На цьогорічному фестивалі буде два основних мистецьких об'єктів - квіткова писанка та писанка-вказівник. Квіткова писанка буде створена із використанням трави та сезонних квітів.

 

Писанка-вказівник показуватиме напрямки та відстані до більшості музеїв Львова.

04.04.2016