Через старі карти військові заїхали на навчання у заповідник.

Екологи домоглися зупинки військових навчань на території природного заповідника «Медобори» на Тернопільщині. Військові помилились через карти понад 30-річної давнини, якими керувались, розповів заступник начальника Держекоінспекції Юрій Рослий, передає Уніан.

 

Працівники інспекції зафіксували факт проїзду заповідником важкої техніки 28 березня, а також самовільне облаштування споруд (наметів).

 

«Складено акт про завдані навколишньому середовищі збитки на суму майже 60 тис грн. Його скеровано у військові прокуратуру», – повідомив Юрій Рослий.

 

На території заповідника інспектори виявили вантажні автомобілі УРАЛ та «Мерседес», два джипи та квадроцикли.

 

«Це вже  порушенням природоохоронного законодавства, не кажучи вже про сам намір проводити навчання зі стрільбами на території заповідника», – каже Юрій Рослий.

 

Він розповів, що військові з Хмельниччини вирушили на навчання в заповідник, керуючись старими картами.

 

«За старими картами ще у 1982-1985 роках тут значився полігон. Військові попередили лише РДА про намір провести навчання і виїхали. Керівництво заповідника оперативно відреагувало, невдовзі з Генштабу військовим надійшов наказ згорнути навчання, вони все поприбирали за собою і повернулися на Хмельниччину», - додав чиновник.

30.03.2016