Власники автівок з транзитними іноземними номерами протестували проти штрафів.

Сьогодні, 25 березня, власники автомобілів на транзитних іноземних номерах на пів години перекрили автотрасу на виїзді зі Львова, повідомили в прес-службі патрульної поліції міста. Вони виступили проти штрафів, накладених митниками.

 

«Близько 20 водіїв, які взяли участь в акції, організували рух по пішохідному переходу, час від часу пропускаючи автомобілі, що не є порушенням закону. Поліцейські спостерігали за перебігом акції, але не перешкоджали активістам», – йдеться у повідомленні.

 

Розміри штрафів сягають 8,5 тис. грн. Власники автомобілів такі дії митників вважають незаконними і стверджують, що вони є вибірковими.

 

Як пише Zaxid.net, Львівська митниця вирішила боротися із фальшивими довідками.  У ДФС виявили, що більша частина поданих власниками автомобілів довідок з СТО – є підробленими. Тому експерти на Львівській митниці перевіряють, чи машини, які необхідно вивозити з України кожні 5 днів, справді перебувають на ремонті.

 

Раніше Z повідомляв, що Львівська митниця спільно з активістами працює над проектом закону, що дозволив би водіям автівок з транзитними нмерами рідше перетинати кордон.

25.03.2016