Активісти організовують екскурсії на Грибовицьке сміттєзвалище.

У Львові 96% сміття вивозять на Грибовицьке сміттєзвалище, що мали закрити ще кілька років тому. Щоб львів’яни усвідомили, як вони забруднюють довкілля, активісти започаткували екскурсії на сміттєвий полігон, пише ЗіК.

 

«Основна мета таких екскурсій – інформувати людей про те, яка ситуація зі сміттям у Львові та на околицях. Ми пояснюємо, що можна зробити, щоб покращити становище, та над чим потрібно працювати, щоб змінити ситуацію», – пояснила координатор ГО «За ЕКОрозвиток» Діана Попфалуші.

Псля екскурсії на Грибовицький полігон групу ведуть в гості до компанії, що збирає та сортує сміття, аби відвідувачі побачили, що вихід все ж є, проблему можна вирішити.

 

Наразі у Львові для сортування відходів використовують 4 види контейнерів: для скла, паперу, пластикових пляшок та для загальних побутових відходів. Але більшість містян досі не сортують сміття, тому чимало пластику, скла і паперу потрапляють до Грибовичів з рештою відходів.

 

«Люди просто не усвідомлюють важливості потреби у сортуванні сміття. Більшість вважає, що все сміття потім все одно піде в один смітник та на одне сміттєзвалище. Люди також не усвідомлюють, що на смітті можна організувати дуже вигідний бізнес»,– додала Діана Попфалуші, зазначивши, що передусім варто змінити ставлення до сміття.

25.03.2016