Меркель та Олланд запевнили Порошенка, що санкції проти РФ триватимуть до повного виконання "Мінська".

Президент України Петро Порошенко відбув у Брюсселі зустріч із федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом. Основна тема – виконання мінських домовленостей та політична ситуація в Україні.

 

Лідери Німеччини та Франції підтвердили, що санкції Європейського союзу проти Росії будуть збереженні до повного виконання Москвою мінських домовленостей, інформує прес-служба глави держави.

 

Петро Порошенко, Ангела Меркель та Франсуа Олланд наголосили на важливості припинення вогню, відведенні російської військової техніки, надання повного і безперешкодного доступу спостерігачів ОБСЄ до всіх локацій на окупованих територіях і неконтрольованих ділянок українсько-російського кордону.

 

Лідери також вказали на важливість проведення виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей згідно з українським законодавством і принципами ОБСЄ за умови забезпечення безпекового компоненту.

 

Співрозмовники закликали негайно звільнити і повернути до України українського пілота Надію Савченко. Троє лідерів наголосили на важливості звільнення усіх заручників, що і передбачають мінські домовленості.

 

17.03.2016