У Тернопільській області згідно зі законом про очищення влади люстровано усього двох чиновників, розповів керівник правових програм Тернопільського обласного осередку Комітету виборців України ВолодимирКурило, йдеться в сюжеті ІНТБ.

 

«Станом на кінець 2015 року близько 90 тисяч осіб (в Україні – ред.) отримали статус учасника АТО. З них величезна кількість працівників правоохоронних органів, працівників державних органів, які з тих чи інших мотивів з метою уникнення застосування вимог Закону України «Про очищення влади» йшли в АТО, це не обов’язково були передові позиції», – розповів Володимир Курило.

 

За його словами, у Тернопільській області люстрованих в обласній державній адміністрації, міськрайонному, господарському й адміністративному судах – немає.Серед усіх посадовців області люстрували усього двох осіб – одного в обласній прокуратурі, іншого – у фіскальній службі.

 

Щоправда, перевірка щодо 197 посадовців ще триває, зазначив представник КВУ.

 

«По 197 посадових особах перевірка ще триває. За результатами перевірки виявлено 1 посадову особу, щодо якої застосовуються заборони, визначені частиною 3 статті 1 Закону України «Про очищення влади», і яка звільнена в установленому Законом порядку. Від прокуратури наступний варіант – станом на 1 березня 2016 року органами прокуратури області розпочато люстраційні перевірки стосовно 324 прокурорсько-слідчих працівників та державних службовців. Закінчено 323 перевірки. З органів прокуратури області звільнено 1 працівника», – сказав Володимир Курило.

 

Як повідомляв Z, на Львівщині усі судді та чиновники ОДА успішно пройшли люстрацію, а в Івано-Франківській області за законом про очищення влади звільнено 13 посадовців.

17.03.2016