Російський омбудсмен закликає дозволити огляд Надії Савченко українськими медиками.

Уповноважена з прав людини Російської Федерації Елла Памфілова звернулася до керівника федеральної служби відбування покарань РФ та судді Донецького суду Ростовської області з проханням "проявити гуманність" і надати дозвіл на огляд Надії Савченко українськими лікарями.

 

Про це йдеться у повідомленні на офіційній сторінці омбудсмена.

 

Памфілова пропонує організувати огляд у лікарні МСЧ-77 пенітенціарної служби (заклад базується у Москві). Звернення омбудсмена датоване 14 березня.

 

"Не зважаючи на те, що раніше підсудна відмовилася від проведення цієї процедури не лише російськими, а й українськими (?) лікарями, Елла Памфілова вважає за доцільне відгукнутися на прохання Віри Савченко, сестри підсудної, про організацію медичного консиліуму підсудної Надії Савченко українськими лікарями, що прибули у Ростовську область", – ідеться у повідомленні.

 

Відзначимо, українські медики після кількох днів перебування у Росії були змушені покинути Ростовську область, бо російська влада всіляко блокувала доступ лікарів до Надії. 11 березня Україна звернулася до Німеччини з закликом скерувати до Ростовської області власну бригаду медиків.

 

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров повідомив, що Надії відмовили в огляді українськими лікарями через її поведінку на судовому засіданні.

 

15.03.2016