Україна звернулася до Німеччини з проханням направити медиків до Надії Савченко.

Україна звернулася до Німеччини із проханням направити в Російську Федерацію лікарів для обстеження стану здоров'я української льотчиці Надії Савченко.

 

Про це повідомив посол України у Німеччині Андрій Мельник на своїй сторінці у twitter.

 

"Звернувся до німецької сторони із проханням якнайшвидше направити до Надії Савченко лікарів з ФРН", – зазначив Мельник.

 

Клопотання оформлене за дорученням президента України.

 

Тим часом адвокат Надії Микола Полозов повідомив, що вихід із сухого голодування відбувається із важкими ускладненнями. "Вчора її вирвало водою, котру вона намагалася вживати. Крім того, стан її стан й так виснаженого здоров'я стає дедалі гіршим. Проявляється стара проблема із камінням у нирках, загострена стресом для організму у вигляді голодування (а особливо сухого). Висока температура, що не спадає кілька днів поспіль, свідчить щонайменше про серйозне запалення внутрішніх органів. Інакше кажучи, найменше, що зараз слід зробити у щонайкоротші терміни для Надії Савченко – це провести медичне обстеження", – зазначив Полозов на своїй сторінці у Facebook.

 

За його словами, Надія не допускає до свого обстеження російських лікарів. Українська медична бригада й досі перебуває у Ростові-на-Дону, однак не має дозволу на огляд від російської адміністрації.

 

11.03.2016