Засідання облради супроводжують три пікети.

Сьогодні, 15 березня, відбувається засідання Львівської обласної ради, що його пікетують представники приміських перевізників, працівники центру медицини катастроф та туберкульозного диспансеру на Кульпарківській.

 

Перевізники стрийського і сколівського напрямків нібито разом з пасажирами протестують проти перенесення кінцевих зупинок їхніх автобусів на околиці, пише ЗіК. Вони кажуть, що попри рішення облради про неперенесення зупинок, їм не дозволяють доїжджати до залізничного вокзалу, де облаштована автостанція.

 

Десятки працівників обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф також вийшли на пікет, аби висловити протест проти реорганізації установи. Медики розповіли, що в рамках реформи до їхнього центру хочуть приєднати Львівську станцію швидкої медичної допомоги. Для проведення цієї реорганізації спершу мають намір ліквідувати їхню медичну установу. У таких змінах медики не вбачають доцільності, адже кілька років тому Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги уже зазнав реформування. Нині ж це означає додаткові фінансові витрати і можливу втрату роботи для деяких працівників.

 

На нинішному засіданні сесії депутатимали розглянути питання реорганізації цієї медустанови, проте вирішили перенести розгляд на 29 березня.

 

Пікетують обласну раду і працівники тубдиспансеру на вул Кульпарківській, пише Гал-Інфо. Вони проти закриття свого відділення.

 

Голова Львівської облради Олександр Ганущин попросив голів комісій вийти до пікетувальників, аби уникнути загострення конфлікту.

15.03.2016