Садовий не сприйняв наповажно пропозицію очолити уряд.

Голова партії "Самопоміч" Андрій Садовий відкидає можливість свого прем'єрства у новому уряді. За його словами, команда готова брати участь у владі і отримати відповідальність, однак у пропорції до результатів виборів.

 

Про це Садовий сказав після зустрічі з президентом України Петром Порошенком, котра тривала понад дві години, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Такі розмови були (щодо призначення прем'єр-міністром, – "Z") і сьогодні, і раніше. Я ще раз наголошую, що я реаліст, а "Самопоміч" має 26 депутатів. Тому ми готові нести відповідальність, але в межах тієї довіри, яку ми маємо перед українським народом", – заявив міський голова Львова.

 

Садовий зауважив, що у парламенті є дві великі фракції – Блок Петра Порошенка і "Народний фронт" – і вони зобов'язані пропонувати свої варіанти. "Не можна сьогодні все "спихати" на "Самопоміч". Вони зробили сьогодні невідомо-що, в країні біда, а тепер "Самопоміч" – рятуйте ситуацію", – обурився Садовий.

 

Натомість голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк, який теж брав участь у переговорах, заявив: публічні пропозиції з Адміністрації президента спрямовані на відволікання уваги. "Прохання не піддаватися на мишачу метушню, коли з хворої на здорову і зі здорової на хвору перекидаються [кадрові пропозиції] шляхом медійного повідомлення. Президент України, прем'єр-міністр України – дуже досвідчені політики в Україні, і вони прекрасно розуміють, що успішний прем'єр буде тоді, коли за його спиною буде повноцінна коаліція у складі 226 голосів або монолітна фракція однієї партії", – сказав Березюк.

 

14.03.2016