Селяни вимагають виселення реабілітаційного центру для наркозалежних.

Мешканці села Бірки неподалік Львова протестують проти роботи реабілітаційного центру «Крок за кроком», що надає психологічну допомогу алко- та наркозалежним. Кажуть, такій установі не місце в центрі населеного пункту поблизу школи, передає Zaxid.net.

 

До конфлікту спричинились двоє чоловіків, які є пацієнтами центру, що займає орендовані приміщення в житловому будинку. Через їхню спробу втечі люди налякались, хоча це був єдиний випадок за кілька місяців функціонування установи.

 

«По моїй території бігала людина і людина неадекватна. Я був на роботі, а вдома спала дружина, бо вона працювала в нічну зміну. А коли я повернувся, то побачив, що в замку вхідних дверей ключ зламаний. Очевидно, він хотів залізти до хати, бо я спочатку подумав, може, то жінка випадково зламала», – розповів мешканець Бірок Іван Свищ.

 

«Ніхто не має нічого проти функціонування таких закладів. Вони роблять хорошу справу. Але все має бути по закону. Сто метрів звідси розташована школа, в якій навчається 500 дітей. А це центральна дорога, якою кожен день більшість цих дітей ходить. Тому ми вважаємо, що такій установі не місце у центрі села», – пояснив сільський голова Бірок Володимир Кульчицький.

 

У центрі «Крок за кроком» кажуть, що їхні пацієнти, яких наразі є 16, не агресивні, а всі вікна обладнані ґратами, двері зачиняються на замок. Утікачі, за словами працівників, обманули стажера, аби вистрибнути через балкон.

 

Іти на конфлікт з місцевими мешканцями керівництво реабілітаційного центру не хоче, тому пообіцяли знайти нове приміщення, на пошук якого селяни дали 2 місяці.

 

Як повідомляв Z, раніше в Івано-Франківську мешканці однієї вулиці виступили проти відкриття центру виїзної паліативної допомоги в приміщеннях одного з житлових будинків.

14.03.2016