Українських лікарів і депутатів не пускають до Надії Савченко.

Адвокат Надії Савченко Микола Полозов повідомив, що російська влада блокує доступ до Надії Савченко українським лікарям та народним депутатам України.

 

"Українські лікарі, що виїхали до Надії, у цей час перебувають на кордоні Росії. Їх не пропускають сюди", – написав Полозов на своїй сторінці у twitter о 9:26.

 

Він додав, що Росія також блокує пересування для народних депутатів, котрі вирушили на суд підтримати Савченко. "Російська влада всіляко перешкоджає в'їзду до РФ як українським лікарям, так і народним депутатам Верховної Ради. Не пропускають до Савченко", – зазначив Полозов.

 

Згодом адвокат поінформував, що депутатів тримали на контролі в аеропорту Москви й випустили щойно тоді, коли літак уже вирушив до Ростова-на-Дону.

 

Народний депутат Олексій Рябчин ("Батьківщина") поінформував, що, крім нього, російські прикордонні служби затримали в Москві Альону Шкрум та Івана Крулька. "Маму Наді не чіпали, і вона з консулами вже у дорозі. Вилітаємо наступним рейсом і спробуємо добратися до суду", – зазначив Рябчин на своїй сторінці у twitter.

 

09.03.2016