У річницю загибелі Романа Шухевича відбудеться панахида та віче.

Завтра, 5 березня, минає 66 років з дня загибелі генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича. У цей день у Львові відбудеться низка заходів на вшанування його пам’яті.

 

Так, на вулиці Білогорща, на місці загибелі Героя, зберуться представники влади, громадськість, ветерани УПА, аби віддати шану Романові Шухевичу, повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації.

 

«Урочистості розпочнуться о 12.00 із покладання квітів до пам'ятника славетному українцю. Опісля священики відслужать панахиду і відбудеться громадське віче. Всі охочі також матимуть змогу відвідати меморіальний музей головнокомандувача УПА Романа Шухевича», – розповіли в ЛОДА.

 

У заходах візьмуть участь голова ЛОДА Олег Синютка, голова обласної ради Олександр Ганущин та міський голова Львова Андрій Садовий.

 

Окрім того, о 13 год. стартує здоровий забіг вулицями Львова на вшанування пам’яті Романа Шухевича, повідомили в Автономному опорі.

 

«Цієї суботи виповнюється 66 років із дня загибелі генерал-хорунжого, який трагічно загинув у бою з російськими окупантами. Львівська молодь вшанує пам’ять легендарної постаті соціальної й національної визвольної боротьби здоровим забігом вулицями міста.

 

Яким чином хотів Роман Шухевич, рекордсмен бігу з перешкодами в Галичині 1923 року, щоб українці відзначали його останній бій, можемо тільки здогадуватись. Тому гайда на Здоровий забіг. За здоров’я та тверезість, за наших героїв та за наше майбутнє! До забігу можуть приєднатись усі охочі», – йдеться в повідомленні організації.

04.03.2016