Нацгвардія попросила у Марцінківа землю для своїх будинків.

Учора, 3 березня, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків зустрівся з новопризначеним командувачем Національної гвардії України генералом-лейтенантом Юрієм Аллеровим. Командувач НГУ попросив землю для будівництва дитла нацгварлійцям, пишуть Паралелі.

 

Юрій Аллеров зазначив, що після підвищення удвічі заробітної плати проблем із кадровим забезпеченням в НГУ немає, проте цих нацгвардійців потрібно забезпечувати житлом. Тому командувач НГУ попросив сприяння Руслана Марцінківа у виділенні земельної ділянки під багатоквартирний будинок в Івано-Франківську.

 

«Україна повинна бути спроможною себе захистити. І на цьому сьогодні економити не можна. Паралельно з військовими також треба вирішувати і соціальні питання гвардії», - зазначив Юрій Аллеров.

 

Окрім того, він заявив, що є потреба у створенні ще двох додаткових гірських підрозділів в області, окрім Коломийської гірсько-штурмової бригди та в облаштуванні в Івано-Франківську військового навчального центру за західноєвропейським зразком. Зазначимо, що потужний навчальний центр, де відбуваються, зокрема, міжнародні військові навчання, розташований на базі Академії сухопутних військ на Яворівському полігоні на Львівщині.

 

У відповідь на прохання та обіцянки Руслан Марцінків пообіцяв посприяти у межах своєї компетенції.

04.03.2016