Прокуратура зацікавилась крадіжкою гудронів з Грибовицького сміттєзвалища.

Прокуратура Львівської області взяла на контроль розслідування фактів, що призвели до витоку кислих гудронів поблизу Львівського полігону твердих побутових відходів, повідомили у прес-службі прокуратури області.

 

Прокуратура вивчила стан додержання вимог природоохоронного законодавства під час експлуатації сміттєзвалища. Наразі об’єднане кримінальне провадження за фактами забруднення кислими гудронами земель та водойм, що спричинило масову загибель риби, розслідується Жовківським відділенням поліції Кам’янка-Бузького відділу поліції ГУ НП у Львівській області. Йдеться про статті Кримінального кодексу щодо забруднення або псування земель та про порушення правил охорони вод, що спричинило тяжкі наслідки.

 

Водночас, прокуратурою з’ясовано, що витік гудронів із місць їх постійного зберігання (котлованів) стався внаслідок їх розкрадання невідомими особами шляхом прориву дамби.

 

«Відтак, за вказаним фактом 29 лютого поточного року Червоноградською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 (крадіжка) КК України. Проводити подальше розслідування доручено слідчим Жовківського відділення поліції Кам’янка-Бузького відділу поліції ГУ НП у Львівській області.

Хід досудового розслідування у згаданих кримінальних провадженнях прокуратурою Львівської області взято на контроль», – йдеться у повідомленні.

02.03.2016