Вистава «Оскар і Рожева Пані» отримала нагороду та грошову премію.

Театральний арт-проект «Оскар і Рожева Пані», що об'єднав театралів і музикантів з різних міст України (Івано-Франківська, Києва, Харкова), став беззастережним лідером опитування експертів нової театральної відзнаки — «Дзеркала сцени» і отримав свою статуетку та гроші на розвиток, пише ДТ.

 

«Чому я вибрала саме цей спектакль? По-перше, тому що тут надзвичайно цікава сучасна режисура. Адже є чимало сценічних версій, в основі яких лежить відома книжка Еріка-Емманюеля Шмітта. Але саме івано-франківський режисер Ростислав Держипільський зумів знайти у своїй сценічній історії компроміс між веселим і трагічним. Спектакль видовищний та інтимний водночас. Прекрасна робота художника Андрія Єрмоленка. А Ірма Вітовська знову відкрила себе як акторка невичерпних можливостей і прекрасний культурний менеджер», – прокоментувала журналіст, культурний оглядач телеканалу ICTV Марина Петрова.

 

Варто додати, що на благодійні цілі «Оскар» уже зібрав близько півмільйона гривень, що витрачені на потреби хворих дітей.

 

Мета премії «Дзеркало сцени» — популяризація і затвердження нових імен та сценічних трендів, які визначають обличчя вітчизняного театру третього тисячоліття. Принципи премії: відкритість, дискусійність, інноваційність, демократичність. Критерії: резонансність (тієї чи іншої сценічної події); якісний художній пошук; суспільно-соціальна складова (якщо вона обґрунтована ідеологією проекту).

 

Переможець одержує спеціальний Диплом лауреата театральної премії «Дзеркало сцени» та унікальну символічну статуетку «Дзеркало сцени» (авторська робота відомого українського скульптора Валентина Осадчого).

 

А головна особливість цієї премії — грошова складова: грант для переможця на нову театральну постановку вже цього, 2016-го, року.

01.03.2016