Депутати звинувачують головного архітектора Львова в потуранні несумлінним забудовникам.

 

25 лютого під час засідання сесії Львівської міської ради голова фракції Української галицької партії Тарас Чолій оприлюднив запит про необхідність перевірки щодо відповідності головного архітектора міста Юліана Чаплінського займаній посаді, передає ЗіК.

 

За словами Тараса Чолія, начальник управління архітектури департаменту містобудування Львівської міської ради Юліан Чаплінський ігнорує депутатські звернення щодо незаконних забудов, а протягом останніх місяців у Львові спалахнуло кілька десятків навколо них.

 

«Такі випадки призводять до самовільного захоплення земельних ділянок, знищення культурної спадщини міста, збільшення соціальної напруги серед населення та виникнення локальних акцій протесту», – йдеться у запиті.

 

Однією із найбільш кричущих незаконних забудов, зазначив Тарас Чолій, є будівництво по вул. Чайковського, 31, де руйнується 150-річний будинок в історичному ареалі міста. Замість цього будинку та всього в 50-ти метрах від пам’ятки архітектури національного значення – бібліотеки ім. В. Стефаника – планують збудувати шестиповерховий сучасний будинок.

 

Є на цьому об’єкті й інші порушення чинного законодавства і з цього приводу Тарас Чолій подав кілька заяв до поліції та прокуратури, Міністерства культури, а також позов до суду.

 

Він додав, що повністю відсутній контроль за дотриманням вимог містобудівних умов та обмежень з боку департаменту містобудування, відсутнє будь-яке реагування на порушення, а начальник управління архітектури Юліан Чаплінський ігнорує депутатські звернення щодо незаконних забудов.

 

Саме тому Тарас Чолій просить міського голову Андрія Садового провести перевірку на предмет відповідності займаній посаді начальника управління архітектури департаменту містобудування Львівської міської ради Юліана Чаплінського; притягнути до дисциплінарної відповідальості посадових осіб, причетних до неправомірного погодження дозвільних документів та за публічне виправдання руйнування історичної забудови у м. Львові; дати офіційне пояснення, чому не розпочала повноцінну роботу Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові.

 

 

25.02.2016