На дільницях Львова в інформаційних буклетах УГП виявили кандидатів іншої партії.

 

Сьогодні, 25 жовтня, офіційні спостерігачі від Української галицької партії у всіх районах Львова, а також низці сіл, що входять до Львівської ОТГ, виявили, що на понад 40 виборчих дільницях в інформаційних буклетах ЛМО «Українська галицька партія» з виборів депутатів Львівської міської ради подана інформація про кандидатів іншої політсили, натомість інформація про кандидатів УГП – відсутня. Спостерігачі склали скарги про порушення виборчого законодавства.

 

Фото www.facebook.com/hrystyna.protsak

 

«У виборчих дільницях Львівської об’єднаної територіальної громади наші спостерігачі виявили, що в інформаційних буклетах, де мала б бути розміщена інформація про кандидатів у депутати до Львівської міської ради від Львівської міської організації «Української галицької партії», є інформація про кандидатів від «УДАРу». При цьому в буклетах «УДАРу» інформація про їхніх кандидатів теж є. Інформація про кандидатів УГП розміщена лише на інформаційних стендах», – повідомила у коментарі «Z» прес-секретарка  УГП Ірина Сало.

 

Фото www.facebook.com/uhp.org.ua

 

За її інформацією, станом на 13:00 спостерігачі склали 40 скарг на згадані порушення, частина з них ще продовжували складати скарги.

 

Фото www.facebook.com/uhp.org.ua

 

«Ми повідомили про виявлене порушення спостерігачів «Опори», надалі також повідомимо поліцію», – зазначила речниця УГП.

 

Фото www.facebook.com/uhp.org.ua

 

Також, за її словами, на окремих дільницях члени ДВК взагалі прибрали інформаційні буклети про усі партії.

 

«Дійсно, є порушення з боку міської територіальної виборчої комісії, яка мала надрукувати усі необхідні матеріали у встановлений термін. Проте за недотримання цих вимог відповідальність не передбачена. У разі грубих порушень міська ТВК мала б прийняти рішення про саморозпуск. Таким грубим порушенням міг би бути зрив друку виборчих бюлетенів. Я прогнозую, що невідповідна інформація в інформаційних буклетах партії не могла б бути розціненою як таке грубе порушення», – прокоментував «Z» координатор Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Львівській області Тарас Радь.

 

Він додав, що «у разі звернення у Центральну виборчу комісію з такими скаргами вона визнає факт порушення, проте наслідків це не матиме, бо механізм санкцій не визначений».
 

 

25.10.2020